Pagina's

vrijdag 24 februari 2012

Groep 2 goed aangekomen in Lubumbashi, zij het met dagje retard

"Groetjes vanuit Lubumbashi," sms't Marijke namens de 2e groep. Goed aangekomen, maar we kunnen niet op blog. Wil je dit doorgeven?
Het giet hier water. Prachtig. Totaal verschillend nu hier." Anders dan Kinshasa, of anders omdat het zo hard regent? De beide veronderstel ik.
Ik voel hoe intens Congo is, moet zijn. En dat is goed. Reuze, fijn, voor de hele groep. 'Thuis alles oké,' sms ik terug. 'Stuk bericht niet gehad,' krijg ik als reactie, en dat is het.

Ik veronderstel dat de 1e groep, die uit Kikwit, nu ook even geen verbinding kan maken, tenzij dat vanavond nog lukt. Tip aan de lezer: als iemand anders van het thuisfront, van familie of vrienden, bericht kreeg, 'des nouvelles uit Lubumbashi of Kikwit', mag je het mailen dominique.coopman@acw.be of tel. 0477/78.02.94 - ik kan het op blog plaatsen.

Ter info:
Groep 1 (met bus naar Kikwit in de provincie Bandundu - op 550 km van Kinshasa) bestaat uit Heidi, Dorine, Véronique, Bart, Stefaan, Renaat, Sander en wordt begeleid door Fabienne, Mia en Edmond. Zij verblijven in hotel Riza in Kikwit. Hun verslagje van hun reis langs de route 66, lees je hieronder.
Groep 2 (met vliegtuig naar Lubumbashi in de provincie Katanga) bestaat uit Marijke, Kimm, Nico, Philip, Joost, Danny, Toon, Joachim, Jeroen en wordt begeleid door Gijs en Ellen. Zij verblijven in Procure Salésienne in Lubumbashi.

Als alles volgens programma verliep zou het AFC (KAV) groep 1 (Kikwit) vandaag op sleeptouw nemen. De groep zou een bezoek brengen aan verschillende AFC-activiteiten zoals de zeepproductie, het whisky brouwen, de alfabetisering en zien hoe het AFC het probleem van de ondervoede kinderen probeert op te lossen, terwijl de namiddag voorbehouden zou zijn voor bezoeken aan lokale mutualiteiten (UMUSAC) en tal van projecten rond gezondheidszorg.
Groep 2 (Lubumbashi) zou (vandaag, wellicht pas morgen)  kennismaken met de sociale hogeschool van Lubumbashi en/of de UMUSAC (mutualiteit) leren kennen en/of de FOCOM (coöperatieve werking) bezoeken. Later gaan ze op stap met de JOC (KAJ) en het CSC (ACV) in Likasi, en bezoeken ze de mijnen van Katanga...

We horen het wel...

Dominique Coopman, volger van op het thuisfront. -

Pittem, vrijdag 24.02.2012, 23u. In Lubumbashi 23u45 (denk ik)


1 opmerking:

  1. PC aanzetten, mails checken, blog bezoeken, ... het is al een ochtendroutine geworden.
    Bedankt, Dominique, om ons toch van het weinige nieuws op de hoogte te houden!

    BeantwoordenVerwijderen